پیغام مدیر :
با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، خوش آمدید به سایت من . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد و به ما را در بهتر شدن كيفيت مطالب ياري کنید.
بازدید : 380
نویسنده : حامد عابدی

ساختمان جدید شرکت صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی استان اصفهان با یک میلیارد و 435 میلیون تومان اعتبار به بهره‌برداری رسید.

مدیرعامل شرکت صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی کشور گفت: هدف از تشکیل این صندوق افزایش تولید و حمایت از تولیدکنندگان و حفظ سرمایه در بخش کشاورزی است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه اصفهان، عبدالكریم رضوی عصر روز گذشته (دوشنبه) در آیین بازگشایی ساختمان جدید شرکت صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی استان اصفهان با بیان اینکه در بخش کشاورزی با چند مشکل اساسی روبه رو هستیم، اظهار کرد: مشکل سرمایه چه از نظر کمی و چه از نظر کیفی مهمترین مشکل در بخش کشاورزی است.

وی با بیان اینکه بخش کشاورزی به دلیل پراکنده بودن با خطرات زیادی روبه رو است، افزود: باید حمایت‌ها از این بخش افزایش یابد.

مدیرعامل شرکت صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی کشور با بیان اینکه در برنامه آتی این صندوق تاسیس 60 صندوق حمایتی در شهرستان‌ها است، ادامه داد: هدف از تشکیل این صندوق افزایش تولید و حمایت از تولیدکنندگان و حفظ سرمایه در بخش کشاورزی است.

رضوی با اشاره به اینکه در سال گذشته 780 میلیارد تومان برای آبیاری تحت فشار در کشور هزینه شده است، گفت: طرح آبیاری تحت فشار برای 78 هزار هکتار زمین زراعی اجرایی شده است و 145 هزار هکتار نیز در حال اجرا است.

هم‌چنین رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان اظهار کرد: این صندوق در زمان ادغام وزارتخانه‌های جهاد سازندگی و کشاورزی تشکیل شد.

محمدرضا نریمانی افزود: در ماده 12 قانون ادغام آمده است که این وزارتخانه‌ها موظفند اموال و دارایی مازاد را به فروش رسانده و تحت عنوان شرکت صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی به دست کشاورزان در جهت حمایت از آنها برسانند.

وی ادامه داد: در این صندوق 49 درصد سهم دولت و 51 درصد سهم بهره برداران است.

نریمانی با بیان اینکه این صندوق اواخر سال 83 با عضویت 13 تشکل دام و طیور و سرمایه اولیه 7.9 میلیارد تومان در استان شکل گرفت، عنوان کرد: در حال حاضر صندوق استان اصفهان با عضویت 323 تشکل دام و طیور و با سرمایه‌ای بالغ بر 24.1 میلیارد تومان در کشور، پس از استان خوزستان از نظر میزان سرمایه در مقام دوم قرار دارد.

وی اضافه کرد: ساختمان جدید صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی استان اصفهان با یک میلیارد و 435 میلیون تومان اعتبار ساخته شده است.
 

 




بازدید : 405
نویسنده : حامد عابدی

 تیم ریاضی دانشگاه صنعتی اصفهان به مسابقات جهانی بلغارستان راه یافت.

رامین جوادی، سرپرست این تیم در گفت‌وگو با خبرنگار سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه اصفهان، اظهار کرد: تیم ریاضی دانشگاه صنعتی اصفهان از پنج دانشجوی دوره کارشناسی رشته ریاضی این دانشگاه تشکیل شده است.

وی با بیان اینکه تیم ریاضی دانشگاه صنعتی اصفهان پس از دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه تهران رتبه سوم را در مسابقات ملی ریاضی که در سال جاری برگزار شد کسب کرد، افزود: برگزیدگان این مسابقات ملی که توسط انجمن ریاضی ایران برگزار می‌شود مجوز راهیابی به مسابقات جهانی را کسب می‌کنند.

عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان ادامه داد: در مسابقات کشوری امسال 41 تیم از دانشگاه‌های سراسر کشور حضور داشتند.

سرپرست تیم ریاضی دانشگاه صنعتی اصفهان با اشاره به اینکه معیارانتخاب اعضای تیم ریاضی در دانشگاه‌های مختلف، متفاوت است، عنوان کرد: برگزیده شدن در مسابقات داخلی دانشگاه، معدل بالای دانشجو و اظهار نظر اساتید در خصوص وی، مهمترین معیار انتخاب اعضای تیم ریاضی برای شرکت در مسابقات ملی و بین المللی در دانشگاه صنعتی اصفهان است.

به گزارش ایسنا، نوزدهمین دوره مسابقات بین المللی ریاضیات، پنجم مردادماه سال جاری در کشور بلغارستان آغاز و تا 10 مرداد ادامه خواهد داشت.

 




بازدید : 413
نویسنده : حامد عابدی

"داوود مستوفی نژاد"، دکترای مهندسی عمران و عضو هیئت علمی دانشکده عمران دانشگاه صنعتی اصفهان از سال 1366 است.

 تألیف بیش از 13 عنوان کتاب، انتشار 42 مقاله در مجلات علمی پژوهشی و ISI ، ارایه بیش از 90 مقاله در سمینارهای داخلی و خارجی، ثبت سه مورد اختراع و هدایت بیش از 40 پایان نامه و رساله تحصیلات تکمیلی از جمله سوابق ارزشمند این استاد دانشگاه می باشد.

از دکتر مستوفی نژاد در بيست و دومين آیين نكوداشت اعضاي هيئت علمي نمونه كشور به عنوان استاد نمونه توسط رییس جمهور تجلیل شد.

خبرنگار سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه اصفهان، گفت‌وگویی با این استاد نمونه کشوری انجام داده است که در ادامه به بخش‌هایی از آن اشاره می‌شود.

داوود مستوفی‌نژاد در خصوص معیارهای انتخاب استاد نمونه در کشور گفت: در انتخاب استاد نمونه در کشور چند عامل بسیار تاثیرگذار است که از آن جمله می‌توان مقالات منتشر شده در مجلات علمی خارجی و همینطور داخلی، مقالات ارایه شده در کنفرانس‌های بین المللی خارج از کشور، کتاب‌های منتشر شده توسط استاد، نفوذ کتاب‌ها در میان دانشجویان و اساتید، روش‌های تدریس و تنوع آنها را نام برد.

وی با اشاره به روش‌هایی که می‌تواند بازدهی تدریس در کلاس درس را افزایش دهد، اظهار کرد: همانطور که می‌دانید روش‌های تدریس در بیست سال اخیر در جهان تغییر کرده است. استفاده از اسلاید و فیلم‌های آموزشی در کلاس به عنوان وسایل کمک آموزشی و پرسش و پاسخ از دانشجویان به عنوان روش‌های نرم افزاری بسیار تاثیرگذار است.

این استاد دانشگاه نخستین شاخص در یک تدریس موفق را احترام متقابل استاد و دانشجو در کلاس دانست و افزود: یک مدرس باید سعی کند حد و مرز میان خود و دانشجو را رعایت کند و  برای دانشجو یک الگو باشد و همینطور باید سعی کند مطالعه زیاد داشته و به علم روز مسلط و به معنای واقعی علومی را که تدریس می‌کند درک کرده باشد و سعی کند از سووالات زیاد و مکرر دانشجو خسته نشود و بداند که استاد منبع دانشجو است.

وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر مقایسه وضعیت آموزشی در دانشگاه‌های کشور نسبت به دانشگاه‌های معتبر دنیا گفت: اجازه بدهید در محدوده تخصصی خودم یعنی مهندسی عمران صحبت کنم، به اعتقاد من این موضوع از دو دیدگاه تئوری و عملی قابل بررسی است، از دیدگاه تئوری بسیار در جایگاه خوبی قرار داریم و تدریس در دانشگاه‌های کشور مانند بهترین دانشگاه‌های دنیا انجام می شود، دانشجویان ما از نظر پایه بسیار قوی هستند، به گونه ای که بسیاری از دانشجویان ایرانی که از دانشگاه های کشور فارغ التحصیل می شوند و برای ادامه تحصیل به دانشگاه های خارج از کشور می روند از نظر مباحت نظری هیچگونه مشکلی ندارند. اما اگر دیدگاه عملی را به دو قسمت کاربردی و آزمایشگاهی تقسیم کنیم، از نظر آزمایشگاهی حداقل در دانشگاه‌های معتبر کشور آزمایشگاه‌هایی با امکانات خوبی در رشته‌های مهندسی داریم، اما از نظر کارگاهی و کاربردی نسبت به  دانشگاه‌های معتبر دنیا عقب‌تر هستیم و در جنبه‌های عملی مشکل داریم.

 مستوفی نژاد در خصوص تاکید بسیاری از استادان به دانشجویان مبنی بر ارایه متون درسی به زبان اصلی (انگلیسی) بیان کرد: به هر حال زبان انگلیسی یک زبان علمی بین المللی شناخته شده است و بیشتر مقالات و منابع علمی در جهان به خصوص در دوره های تحصیلات تکمیلی به این زبان نوشته شده است و برای کسانی که می خواهند در مباحث علمی فعالیت کنند، دانستن حداقل دو زبان دیگر به غیر از فارسی الزامی است. البته این موضوع بیشتر در مقاطع تحصیلات تکمیلی مطرح است و چون منابع به صورت کتاب تدوین نشده و در حال تحقیق توسط محققان جهان است، به صورت مقاله نوشته و به همین دلیل بیشتر به زبان انگلیسی تدوین می‌شود.

این عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان در خصوص دروس ارایه شده در دانشگاه‌ها و میزان کاربردی بودن آنها در بازار کار گفت: در زمینه کاربردی و عملی در رشته مهندسی، دانشجویان برجسته در دانشگاه های کشور بسیارند، اما من معتقد نیستم که دانشگاه موظف است تمام موارد کاربردی را به دانشجو بیاموزد و اگر دانشجو در زمینه تئوری قوی باشد در یک فرصت کوتاه می تواند در بازار کار موفق شود.

وی به وضعیت پژوهشی در میان اساتید اشاره کرد و افزود: اساتید به طور معمول تحقیقات و پژوهش مستقل و فردی را به ندرت انجام می‌دهند و بیشتر به عنوان ناظر در پروژه‌های دانشجویان تحصیلات تکمیلی نظارت دارند و هماهنگی‌ها را انجام می‌دهند.

مستوفی‌نژاد ادامه داد: بیشتر اساتید ما که به طور معمول در دوره‌های تحصیلات تکمیلی ناظر تحقیقات دانشجویان هستند، به خصوص در رشته های مهندسی تحقیقات قابل قبولی را ارایه و ابتدا سعی می کنند که بفهمند دنیا در آن زمینه چقدر پیشرفت داشته و این خود مدت طولانی را طلب می کند و بعد سعی می کنند قدم جدیدی بردارند.

وی تصریح کرد: برخی اساتید تحقیقات کاربردی دارند و برخی تنها بر روی تحقیقات تئوری فعالیت دارند، اما هر دو ارزشمند است که البته به دوران دانشجویی خود آن استاد باز می گردد و به اینکه در دوران دانشجویی خودشان چگونه کار کردند.

این استاد دانشگاه درباره افزایش آمار دانشجویان تحصیلات تکمیلی در سالهای اخیر گفت: در برنامه های کلان علمی کشور افزایش دانشجویان تحصیلات تکمیلی پیش بینی شده است، البته افزایش تعداد این دانشجویان در سالهای اخیر می تواند دلایل متفاوتی چون مشکلاتی در بازار کار داشته باشد به اینصورت که دانشجوی فارغ التحصیل کارشناسی چون احساس می کند شرایط اشتغال ایده آل نیست و اگر مدرک کارشناسی ارشد و یا دکترا داشته باشد شرایط بهتری پیدا می کند، پس ترجیح می دهد دو سال دیگر ادامه تحصیل دهد و فکر می کنم  شاید اگر شرایط اشتغال در کشور بهبود می یافت این آمار کاهش پیدا می کرد.

مستوفی نژاد هم چنین در خصوص میزان موفقیت خانم ها در رشته های فنی همچون مهندسی عمران اظهارکرد: آمار دانشجویان دختر در این رشته در سال های پیش از انقلاب بسیار کم بود و حتی یک یا دو نفر در کلاس حضور داشتند و در دهه 70 نیز این آمار زیاد نبود، اما در سال های اخیر بسیار افرایش یافته تا جایی که 25 درصد پذیرش رشته مهندسی عمران از دختران است، البته این رشته بسیار گسترده است و شاخه های متنوعی دارد و چون قسمتی از این رشته محاسباتی و طراحی است خانم ها بسیار در این شاخه ها موفق هستند البته بسیاری از آنها هم در کارهای عملی و اجرایی موفق بوده اند.

 گفت و گو از: حامد عابدی، خبرنگار علمی ایسنا- منطقه اصفهان





اختراع دستگاه کمکی برای سوخت CNG و بنزین
نوشته شده در شنبه 20 خرداد 1391
بازدید : 567
نویسنده : حامد عابدی

دستگاه کمکی (mixer)  برای تنظیم خودکار بهترین میزان مصرف CNG و بنزین در خودرو طراحی و ساخته شد.

محمد حاجی احمدی، طراح این میکسر در گفت‌وگو با خبرنگار سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه اصفهان، اظهار کرد: تولید کمترین آلایندگی، کمترین مصرف و بیشترین توان، بهترین وضعیت سوخت در یک خودرو بنزین سوز است.

وی با بیان اینکه در شرایط مساعد در یک خودرو بنزین سوز، نسبت هوا به بنزین 14 به یک است، افزود: اگر این نسبت حاصل شود سه وضعیت ایده آل(تولید کمترین آلایندگی، کمترین مصرف و بیشترین توان) برای خودرو حاصل می‌شود.

حاجی احمدی ادامه داد: این نسبت در خودروهای گاز سوز هفت به یک است.

وی با بیان اینکه در خودروهای دوگانه سوز از یک قطعه (mixer)  برای تنظیم بنزین و گاز استفاده می‌شود، عنوان کرد: این قطعه که به صورت معمول در خودروها استفاده می‌شود نسبت 9 به یک را برای هر دو سوخت بنزین و گاز اعمال می‌کند.

این مخترع اضافه کرد: این دستگاه موجب تنگ شدن دریچه بنزین شده و مصرف آن را در خودرو افزایش داده و توان خودرو کاهش می‌یابد.

وی در خصوص اختراع خود گفت: در سال 1386 یک (mixer) طراحی شد که به طور خودکار این نسبت را رعایت می‌کند یعنی در موقع استفاده بنزین در خودرو نسبت 14 به یک و در موقع استفاده CNG نسبت هفت به یک اعمال می‌شود.

حاجی احمدی با بیان اینکه این طرح به عنوان یک اختراع به شماره 46508 در اداره ثبت اختراع و مالکیت‌های فکری کشور به ثبت رسیده است، افزود: از سال 86 تاکنون در حدود 45 هزار قطعه از این (mixer)  به فروش رسیده است.

وی با اشاره به اینکه برای این قطعه هنوز استانداردی در نظر گرفته نشده است، گفت: در حال پیگیری برای بررسی آن و تعیین استاندارد در کشور برای اینگونه قطعه‌ها هستیم.

این مخترع اضافه کرد: این (mixer) دارای پروانه بهره برداری از اداره صنایع و معادن استان و گواهینامه از شرکت SGS سوییس است.

 




بازدید : 346
نویسنده : حامد عابدی

امام جمعه موقت اصفهان گفت: شرکت های بزرگ با وجود اینکه برخی مواد اولیه مورد مصرف آنها توسط تولیدکنندگان داخلی تولید می شود اما متاسفانه از خارج کشور این مواد را وارد می کنند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه اصفهان، حجت الاسلام والمسلمین محمد تقی رهبر در خطبه های این هفته نماز جمعه شهر اصفهان با اشاره به نام گذاری امسال به نام “ تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی” اظهار کرد: باید با سیاستگذاری صحیح از سوی دولتمردان و سیاستگذاران از تولید ملی حمایت شود.

وی با بیان اینکه مشکلات زیادی در راه تولید در کشور وجود دارد، افزود: متاسفانه برخی در کشور با واردات بی رویه موجب ورشکستگی صنایع در کشور می شوند.

وی تصریح کرد: باید به درستی از صنایع حمایت کرد و تنها به شعار اکتفا نکرد.

امام جمعه موقت اصفهان کیفیت پایین اجناس تولید داخل را از القائات دشمنان برای ضربه زدن به اقتصاد کشور دانست و افزود: بسیاری از اجناس وارداتی از خارج از کشور دارای کیفیت بسیار پایینی است، اما مردم به راحتی آنها را خریداری می کنند.

وی با بیان اینکه تاکنون سیاستگذاری ها در خصوص حمایت از تولیدکنندگان در کشور اشتباه بوده است، تاکید کرد: باید این سیاست ها تغییر کند و اصلاح شود.

رهبر همچنین به مراسم رحلت حضرت امام خمینی (ره) در هفته گذشته اشاره کرد و گفت: این مراسم نیز مانند سالهای گذشته با شکوه هرچه تمام تر برگزار شد.

وی همچنین به سالروز تشکیل ستاد انقلاب فرهنگی در هفته پیش رو اشاره کرد و افزود: این ستاد متاسفانه وظیفه ای که بر آن محول شده بود را به خوبی انجام نداده است.

امام جمعه موقت اصفهان ادامه داد: کار فرهنگی در کشور بسیار با اهمیت است و باید سرمایه گذاری بیشتری در این خصوص صورت پذیرد.

وی همچنین به مشکلاتی که پیش روی وضعیت آب و خشکسالی در استان است اشاره کرد و گفت: باید برنامه جدی در این خصوص توسط مسوولان پیاده شود.

رهبر تصریح کرد: باید مسئله حق آبه زاینده رود برنامه ریزی و مشخص شود.





بازدید : 408
نویسنده : حامد عابدی

 

یک کارشناس نجوم گفت: بر روی سطح قمر تیتان رودهایی از متان مایع وجود دارد که نشان دهنده بارش متانی است و در چنین شرایطی احتمال وجود گونه‌هایی از حیات بر روی این قمر کیوان وجود دارد.

عمران مرادی در گفت‌وگو با خبرنگار سرویس علمی خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) منطقه اصفهان، اظهار کرد: سیاره کیوان (زحل) پنجمین سیاره نزدیک به خورشید و دومین سیاره بزرگ منظومه شمسی است.

 وی با بیان اینکه این سیاره شکاف‌ها و حلقه‌های متعددی دارد، افزود: تاکنون حلقه‌های A.B.C.D.E  در اطراف آن مشاهده شده است.

این کارشناس نجوم با بیان اینکه به طور یقین نمی‌توان تعداد این حلقه‌ها را تشخیص داد، گفت: زمانی تصور می‌شد یک یا  دو حلقه بیشتر در اطراف زحل وجود ندارد.

وی با اشاره به شکاف بزرگ در میان حلقه‌های سیاره کیوان اظهار کرد: این شکاف حلقه کاسینی نامیده می‌شود که می‌توان حتی با تلسکوپ‌های متوسط آن را مشاهده کرد.

مرادی با بیان اینکه برای سفر به این سیاره ابتدا باید از میان حلقه‌ها گذشت، گفت: قسمت زیاد آسمان زحل را حلقه‌ها پوشانده‌اند و آسمان صاف و یکنواخت وجود ندارد.

وی ادامه داد: چون تعداد قمرهای سیاره زحل بسیار بیشتر از زمین است چند ماه هم زمان در آسمان این سیاره مشاهده می‌شود.

وی با بیان اینکه قمر تیتان در سیاره کیوان (زحل) به مانند زمین دارای جو است، اضافه کرد: بر روی سطح این قمر رودهایی از متان مایع وجود دارد که نشان دهنده بارش متانی است و در چنین شرایطی احتمال وجود گونه‌هایی از حیات بر روی این قمر سیاره کیوان وجود دارد.

این کارشناس نجوم با اشاره به اینکه در لایه‌های جوی زحل که پایین روی فشار به حدی زیاد می‌شود که هر گونه سفینه‌ای از بین می رود، افزود: این فشار به دلیل التهاب بیش از حد جو و همچنین بادها و توده‌های گازی با سرعت فراوان است، بنابراین هیچ مکانی برای  فرود آمدن در سطح این سیاره وجود ندارد.


 


:: برچسب‌ها: کیوان-زحل-کهکشان , حیات ,



آیا ماه بیلبورد پپسی کولا می‌شود؟!
نوشته شده در شنبه 13 خرداد 1391
بازدید : 445
نویسنده : حامد عابدی

بر اساس اخبار منتشر شده بر روی بسیاری از سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی و ارسال نامه‌های الکترونیکی که نمی‌توان منبع خاصی برای آن در نظر گرفت، روز 16 خرداد ماه راس ساعت 23 و 30 دقیقه به وقت ایران و به مدت 15 دقیقه، لوگوی "پپسی کولا" بر روی ماه قرار می‌گیرد که در ایران و منطقه خاورمیانه به وضوح قابل رویت است.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه اصفهان، این پدیده که چند روزی است دهان به دهان و ایمیل به ایمیل می‌گردد و در شبکه های اجتماعی پرمخاطب درج شده است بسیار مورد توجه بخشی از مردم جهان قرار گرفته است.

یک کارشناس نجوم در گفت‌وگو با خبرنگار علمی ایسنا- منطقه اصفهان، بر این عقیده است که به طور معمول  خبرهای نجومی و تبلیغاتی که به صورت گسترده در دنیای مجازی مطرح شده بیشتر در حد یک شایعه بوده است.

عمران مرادی افزود: این کار تبلیغاتی وسیع بسیار پر هزینه خواهد بود و هنوز شرکت پپسی کولا هیچ نظری در خصوص این فعالیت و چگونگی آن  ابراز نکرده است.

به گزارش ایسنا،  تاکنون شرکت پپسی کولا هیچگونه اطلاعاتی از این رویداد مهم در سایت خود درج نکرده است.
 




بازدید : 380
نویسنده : حامد عابدی

مدیر مرکز رشد فناوری و رییس کارگروه فناوری‌های نوین دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان موفق به کسب دیپلم افتخار و مدال برنز در بخش بیوتکنولوزی کشاورزی ر چهلمین دوره جشنواره بین المللی اختراعات ژنو سوئیس و همچنین دیپلم افتخار و مدال ویژه وزارت علوم و تحقیقات کشور رومانی به دلیل ارایه طرح "غنی سازی گیاهان با استفاده از اسید حاوی امگا3 " گردید.

کامران صفوی ارایه کننده این طرح در گفت‌وگو با خبرنگار سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه اصفهان، اظهار کرد: مدال برنز، تنها مدال ایران در بخش بیوتکنولوژی کشاورزی در این دوره از مسابقات بود.

وی با بیان اینکه این طرح یک غنی سازی محیط کشت بافت گیاهی با استفاده از اسید حاوی امگا3 است، افزود: برخی گیاهان در محیط‌های ژله‌ای رشد می‌کنند که به آن محیط کشت بافت می‌گویند.

 مدیر مرکز رشد فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان ادامه داد:  زمانی که اسید حاوی امگا 3 در محیط کشت بافت تزریق می‌شود ریشه گیاه، آن اسید را جذب می کند و گیاه حاصل، حاوی امگا3 خواهد بود.

وی اضافه کرد: این طرح برای تمام گیاهان خوراکی قابل استفاده است.
 




بازدید : 445
نویسنده : حامد عابدی

تیم دانشجویی بتن دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان در نخستين دوره مسابقات کشوری بتن مقاوم واقتصادی رتبه نخست اين دوره را كسب كرد.

پيام نجفي معاون پژوهشي دانشگاه آزاد اسلامي واحد خوراسگان در گفت‌وگو با خبرنگار سرويس علمي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) منطقه اصفهان، اظهاركرد: تیم دانشجویی بتن دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان در نخستين دوره مسابقات کشوری بتن مقاوم و اقتصادی كه در دانشگاه شهید منتظری مشهد برگزار شد رتبه نخست اين دوره را كسب كرد.

وي با اشاره به اينكه اين مسابقات در 14 ارديبهشت ماه سال جاري برگزار شد، افزود: در اين مسابقه، بتن‌ها در دو قسمت مقاومت و هزينه ساخت آن‌ها مورد بررسي و ارزيابي قرار داده شد.

نجفي با بيان اينكه تيم بتن اين دانشگاه از چهار نفر تشكيل شده است، ادامه داد: آرش صداقت دوست، مهدی ظهرایی، پیمان نیک دان و علی موسوی چهار نفر اعضاي تيم بتن دانشكده عمران هستند.

معاون پژوهشي دانشگاه آزاد اسلامي واحد خوراسگان با اشاره به اينكه در این مسابقات يكصد و 60 تیم از دانشگاه‌های مختلف کشور حضور داشتند، اضافه كرد:  تیم دوم شركت كننده اين دانشكده نیز حايز رتبه چهارم اين دوره از مسابقات شد.

 

 

 

 




بازدید : 349
نویسنده : حامد عابدی

 

جلسه قرارگاه آب در محل استانداری اصفهان به منظور بررسی مشکلات کشاورزان شهرستان‌های فلاورجان، نجف آباد و قهدریجان با حضور نمایندگان کشاورزان این شهرستان‌ها و جمعی از مسوولان استان عصر روز گذشته (سه شنبه) تشکیل شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه اصفهان، معاون سیاسی و امنیتی استاندار اصفهان در این جلسه گفت: امسال در حوزه صنعت 25 درصد و شرب 20 درصد کاهش مصرف آب خواهیم داشت.

محمد مهدی اسماعیلی اظهار کرد: در سال آبی گذشته قرار شد با توجه به مشکلاتی که در خصوص خشکسالی و سهم آب شرب مردم وجود داشت تخصیص سهمیه آب به کشاورزی نداشته باشیم.

وی با بیان اینکه در سال گذشته با وجود مشکلات زیاد آب به کشاورزان داده شد، ادامه داد: در تاریخ 23 اسفندماه گذشته به دلیل اینکه آب پشت سد به شدت کاهش یافته بود مدیریت بحران استان تصمیم به جلوگیری از سهم آب کشاورزی گرفت.

بیمه کشاورزان در سفر چهارم هیئت دولت بررسی می‌شود

معاون سیاسی و امنیتی استاندار اصفهان با بیان اینکه در غرب استان تنها سهمیه آب برای باغات تخصیص داده شده است، گفت: این سهمیه برای استفاده باغات است نه برای کشت محصولات.

وی با بیان اینکه مصرف آب در دیگر حوزه‌ها نیز کاهش یافته است، اضافه کرد: در حوزه صنعت 25 درصد و شرب 20 درصد کاهش مصرف خواهیم داشت.

اسماعیلی با اشاره به مصوبات هیئت دولت در دور چهارم سفرهای استانی به استان چهار محال و بختیاری در خصوص آب زاینده رود، تصریح کرد: 15 مصوبه در خصوص آب زاینده رود وجود داشت که با رایزنی‌های صورت گرفته توسط مسؤولان استان اصفهان، 12 مصوبه مورد تجدید نظر قرار گرفت.

وی با اشاره به مصرف بیش از حد صنایع دفاع استان از آب زاینده رود تاکید کرد: به صنایع دفاع اخطار داده شد که این وضعیت را اصلاح کند وگرنه تصمیمات دیگری خواهیم گرفت.

معاون سیاسی و امنیتی استاندار اصفهان با بیان اینکه پیشنهاد تحت پوشش قرار گرفتن بیمه کشاورزان بسیار خوب است، گفت: در دور چهارم سفر هیئت دولت به اصفهان این مسئله تحت یک مصوبه بررسی خواهد شد.

وی در مورد سهمیه کشاورزان سه شهرستان نجف آباد، قهدریجان و فلاورجان اظهار کرد: در حال حاضر قرار بر این است که هر ماه یک هفته آب در اختیار کشاورزان قرار گیرد که پیشنهاد می‌شود هر 25 روز یک هفته مورد بررسی قرار گرفته شود.

40 تا 50 درصد آب ورودی به سد زاینده رود کاهش یافته است

هم‌چنین مدیر کل شرکت آب منطقه‌ای استان اصفهان گفت: مستند کردن سهم حق آبه‌داران زاینده رود مسئله‌ای است که باید به زودی مطرح و بررسی گردد.

 محمد علی طرفه اظهار کرد: سال گذشته به شرق اصفهان سهمیه آب کشاورزی تعلق نگرفت و با تشکیل کمیته‌ای به بررسی سهمیه‌ها و مشکلات کشاورزان پرداخته شد.

مدیر کل آب منطقه‌ای استان اصفهان ادامه داد: امسال نیز باید با تشکیل کمیته‌ای به بررسی این مشکلات پرداخته شود.

هم‌چنین معاون حفاظت و بهره‌برداري شركت آب منطقه‌اي استان اصفهان با بیان اینکه امسال 40 تا 50 درصد آب ورودی به سد زاینده رود کاهش یافته است، اظهار کرد: متاسفانه حجم آب پشت سد زاینده رود از 840 میلیون متر مکعب فراتر نخواهد رفت.

غلامحسین حیدرپور با بیان اینکه تا 15 خردادماه سال آبی جاری میزان بارندگی نسبت به سال گذشته 36 درصد افزایش یافته است، افزود: اما این آمار نسبت به میانگین دراز مدت آن 20 درصد کاهش داشته است.

وی گفت: در خصوص برنامه تنظیم شده برای سهمیه آب شهرستان‌های نجف آباد، فلاورجان و قهدریجان قرار شد تخصیص آب به آنها شش دوره به صورت یک‌هفته در 25 روز باشد که تا به امروز دو دوره آن انجام شده است.

تنها هفت هزار و 500 هکتار از زمین‌های فلاورجان زیر کشت است

هم‌چنین محمدرضا نریمانی، رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت: 45 درصد آب حوزه زاینده رود در اختیار آب شرب و مابقی در اختیار کشاورزی و صنعت است.

وي افزود: در سال آبی گذشته بیش از یکصد و 50 میلیارد تومان برای مصرف بهینه آب در استان هزینه شده است که نسبت به سال88 و 89 رشد 10 برابری داشته است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با بیان اینکه امسال دوهزار و 300 میلیارد تومان برای زیربناهای کشاورزی در کشور اعتبار در نظر گرفته شده است، ادامه داد: در تلاش هستیم حداقل 300 میلیارد تومان از این اعتبار به استان اصفهان تخصیص یابد.

وی همچنین در خصوص میزان مصرف آب در استان چهار محال و بختیاری توسط کشاورزان این استان گفت: ما به صورت مداوم در حال بررسی هستیم که کشاورزان این منطقه برداشت اضافه‌ای از آب زاینده رود نداشته باشند.

همچنین قائم مقام سازمان جهاد کشاورزی استان نیز در این جلسه اظهار کرد: با وجود وضعیت آب در استان پیش بینی می‌شود امسال در شهرستان فلاورجان بیش از هفت هزار و 500 هکتار سطح زیر کشت نداشته باشیم.

محمد نصر اصفهانی با بیان اینکه در سال گذشته در شهرستان نجف آباد سطح زیر کشت، شش هزار و 400 هکتار بود که بسیاری از آن به مرحله محصول نرسید، افزود: پیش بینی می‌شود امسال در حدود پنج هزار و 700 هکتار زمین زیر کشت قرار گیرد.

وی ادامه داد: با توجه به مشکل آب در این شهرستان‌ها برآورد خسارات انجام شده که برای استاندار ارسال شده است.

همچنین مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فلاورجان گفت: چرا کشاورزان نیز مانند کارگران تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار نمی‌گیرند و همیشه درگیر مسایلی مانند وجود کارفرما هستند.

اسماعیلی افزود: پیشنهاد می‌کنیم کشاورزان به راحتی تحت پوشش بیمه قرار گیرند تا در مواقع بحرانی مانند امسال بتوانند از خدمات بیمه استفاده کنند.

همچنین مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نجف آباد با بیان اینکه بالغ بر دو هزار و 500 هکتار زمین زراعی در این شهرستان زیر کشت نرفته است، اظهار کرد: 921 هکتار از باغهای این شهرستان از بین رفته است.

وی با اشاره به وام‌هایی که  کشاورزان از بانک گرفته و با وجود مشکلات خشکسالی توان بازپرداخت آن را ندارند، تاکید کرد: باید با پرداخت قسمتی از این وام فشار وارده بر کشاورزان کاهش داده شود.

برداشت آب زاینده رود نیاز به اجازه کشاورزان دارد

در ادامه  تعدادی از نمایندگان کشاورزان شهرستان‌های نجف آباد، فلاورجان و قهدریجان به ایراد سخنانی در خصوص مشکلات کشاورزان پرداختند.

رسول جعفرزاده یکی از نمایندگان کشاورزان نجف آباد خطاب به مسؤولان گفت: آب زاینده رود حق ما است و شما باید برای برداشت آن از ما اجازه بگیرید.

وی افزود: 73 درصد آب زاینده رود حق ما است و غیر از سهم آب شرب مردم ما حق خود را از آب زاینده رود طلب می‌کنیم.

وی با بیان پیشنهاد نمایندگان کشاورزان در خصوص سهمیه آب گفت: پیشنهاد دادیم به جای هر یک ماه یک هفته، هر 25 روز یک هفته آب به کشاورزان اختصاص یابد.

همچنین نماینده کشاورزان شهرستان قهدریجان نیز اظهار کرد: به جای اینکه برای کشاورزان برآورد خسارت شود باید سهم آب کشاورزی آنها داده شود.

قدیری افزود: در این مدت خشکسالی متاسفانه بسیاری از جوانان شهرستان بیکار شده‌اند.

همچنین مصطفی صادقی، رییس اتحادیه شرکت‌های تعاونی شهرستان نجف آباد اظهار کرد: عرف می‌گوید آب هرکجا رود هر فردی در مسیر ان باشد می‌تواند استفاده کند.

وی افزود: نباید با برنامه ریزی‌های نادرست این مشکلات را برای کشاورزان ایجاد کرد.

صادقی ادامه داد: ما نمی‌دانیم زاینده رود چه موقع به وجود آمده اما شاید بتوانیم تاریخی برای مرگ آن بیابیم.

 




تعداد صفحات : 17